Winkelen in Amsterdam – Lifestyle by Mirte + Hotspot!

 

 

 

Amsterdam I love you! Afgelopen week ben ik samen gaan winkelen samen met een vriendin in Amsterdam, het was beregezellig! Maar wat hebben we gedaan, gekocht en welke hotspots hebben we gevonden? In dit artikel lees je het allemaal:)

Amsterdam – 2 augustus 2017

 

Amsterdam hetis even uit debuurtvanuit het ‘mooie’ Limburg, maar als je er bent, denk je ook yeah, let’s go shopping. Want de forever21, Urban Outfitters en de Brandy Melville hebben we hier niet. Daarom had ik flink gespaard om daar even goed mijn money te spenden:)

Eenmaal een lange rit achter de rug te hebben, stapte we uit de trein en begonnen we een eettentje te zoeken, wat toch best even moeilijk was, want waar wil je naar toe? MacDonalds, Délifrance of toch een aanrader van een artikel die ik afgelopen week las… Uiteindelijk hadden we gekozen voor de Bagels & Beans, het was maar 8 minuutjes lopen, prima te doen, om even de stad te verkennen waar alles lag.

Bagels & Beans

Eenmaal aangekomen bij de Bagels en Beans was het zoals gewoonlijk lekker druk. Gelukkig was er nog een plekje buiten, waar we gezellig hebben gezeten. Zelf had ik de tonijnsalade en Linda de Toscaanse bagel.

Winkelen in Amsterdam

Jaja, heerlijk winkelen in de Kalverstraat. Allerlei winkels afgegaan om leuke kleding te vinden, maar helaas het was niet onze kledingmaand , hehe. We hebben wel beide een leuk enkelbandje gevonden bij de SIX, een leuk zomerbandje, want he, we willen Nederland toch een beetje zomers maken, desondanks het slechte weer:(

Na de teleurstellende buit besloten we nog de Bijenkorf in te gaan en even bij M.A.C. Cosmetics te gaan swatchen, supergroot assortiment, maar weer niet echt iets wat weecht wilden.

Uiteindelijk hadden we een briljant idee, we gaan naar het Achterhuis van Anne Frank, want hè, het is al 16:00 geweest, de meeste mensen zullen wel weggaan, dus na 20 minuten door het drukke verkeer te lopen te hebben en bijna geschept door een tram, waren we er. Voor ons hoorde we nog kinderen van ja het is nog 3 minuten vanaf hier, dus we dachten nog van oh, we volgen hun wel, het zal echt niet druk zijn. Eenmaal aangekomen, was het zo druk dat je nog zeker 3 uur in de rij moest staan wil je binnenkomen voor de rondleiding, helaas!

Na de teleurstelling, maakte we wel nog een mooie foto van het Achterhuis, maar wat ik zo confronterend vond was dat kinderen foto’s maakte met het naamplaatje van Anne Frank huis en hun erbij. Ikbedoel heeft het enige meerwaarde, die kinderen snappen echt niet wie Anne Frank is, laat staan haar verhaal, haar dagboek.

Wat vind jij?

We wilden toch nog wel wat zien van onze hoofdstad, dus we besloten naar de I AMSTERDAM letters te gaan, want dan hadden we wel nog een leuke Amsterdam foto, maar helaas het was een halfuur lopen en het was al 17:00, en we moesten nog eten en op tijd de trein terugpakken, want dat duurde ook nog even…

Amsterdam

HOTSPOT gevonden in Amsterdam!

Uiteindelijk gingen we zitten bij een tentje dichtbij de Dam, Urban Grill, een klein friettentje maar wel met heerlijke pommes! Dus ben je nog opzoek naar een lekker friettentje dichtbij de Kalverstraat, dan is deze zeker een aanrader!

Na ons buikje volgegeten te hebben, gingen we even langs bij de MacDonalds voor een Frappe Caramel, zeker een aanrader, als je deze nog niet kent:)

Na een vermoeiende dag, stapte we allebei de trein in onderweg naar huis. Het was een leuke dag!

 

Wat ik gekocht heb :

 

 

 

 

Sorry van de slechte kwaliteit foto, maar dit enkelbandje kocht in bij Six, voor €4,95.

 

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Mirte

 

 

 

You may also like

54 reacties

  1. Goede tips! Amsterdam is weeral even geleden bij mij maar ik herinner me nog wel dat het toen heel hard regende en dat we dan maar wat langer in de Bijenkorf gebleven zijn. Mooie winkel maar niet echt goedkoop!

  2. Amsterdam is een heerlijke stad vind ik! Je moet inderdaad wel tegen drukte kunnen.. maar verder is het heel gezellig. Jammer dat de rij voor het achterhuis zo lang duurde. Volgens mij is het daar doorgaans druk. Maar toch hebben jullie een geslaagde dag gehad zo te lezen.

  3. Wat fijn dat je zo’n gezellige dag hebt gehad! Het Achterhuis van Anne Frank is inderaad ALTIJD druk. Ik ben er om die reden dus ook nog nooit geweest, veel te lange rij! Jammer dat je niet helemaal hebt kunnen slagen voor kleding, maar je hebt er wel een leuke dag aan over gehouden :).

  4. De volgende keer dat je naar Amsterdam gaat, kan ik je de 9 Straatjes, Utrechtsestraat en de Haarlemmerdijk aanraden. Dat is echt veel leuker winkelen. En zitten ook veel leukere eettentjes enzo… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *