Bali, een prachtige ervaring – Lifestyle by Mirte

 

Afgelopen April, mochten 17 leerlingen van mijn school mee op excursie reis naar Bali, in Indonesië. Dit was een van de mooiste ervaringen die ik heb meegemaakt. In dit artikel maak je met mij een rondreis door het eiland Bali!

Bali 

Bali het is een klein eiland in Indonesië, met ongeveer 4,2 miljoen inwoners. Een eiland met meer tempels dan inwoners. Religie is heel belangrijk, de meeste mensen zijn Hindoeïstisch, een prachtig geloof dacht ik, maar toen ik verhalen hoorde van hoe hun geloof te pas ging schrok ik een beetje…

Sollicitatiebrief & gesprek

Omdat er maar 17 leerlingen mee mochten naar Bali, moest je als allereerst een brief schrijven, met daarin waarom je meewilt naar Bali, wat je daar hoopt te bereiken enzovoort. Ik had mijn brief helemaal goed uitgewerkt, lekker formeel & goed Nederlands. Dus aan de brief lag het zeker niet!

Na de brief was er een gesprek, waarin je een soort van MO kreeg, je werd helemaal uitgehoord, haha! Bijvoorbeeld, wanneer was de aanslag op Bali, door wie, en hoeveel doden, wie vielen er onder die doden? Gelukkig vind ik geschiedenis een van de interessantste dingen van het eiland, dus daar had ik mij goed op voorbereid. Ook werd gevraagd, waar Bali ligt, hoeveel tempels, hoeveel inwoners, van alles!

Als je, je goed had voorbereid, dan was het een peulenschil, helaas waren er ook een aantal van mijn vriendinnen die helemaal chagrijnig, huilend uit het lokaal kwamen, helaas…

Wie mogen er mee?

En toen was eindelijk de dag, woensdagmiddag 12:00 in Februari, wie mocht er mee? We zaten ongeveer met 50 à 60 mensen in een lokaal, te wachten wie mee mochten. De mensen die opgenoemd werden moesten het lokaal verlaten, en dat ging vrij vlot, binnen no-time zag ik vriendinnen, helemaal teleurgesteld, wat ik ook snap, het lokaal uitlopen. En uiteindelijk bleef het clubje over: Het Bali clubje 2017! Wat zag het er gezellig uit, deze mensen zou ik zeker ook hebben gekozen als ik de docent was!

Eenmaal toen we terug kwamen op de gang met een bigsmile, konden we eigenlijk niet vrolijk zijn, want de meeste vriendinnen gingen niet mee, slechts 5 vriendinnen gingen mee. Ik kende de rest natuurlijk wel, maar nog niet zo heel goed. We moesten dus serieus kijken en vooral niet lachen, en een beetje troosten, extreem aardig doen en af en toe even naar elkaar kijken van O M G, wij gaan gewoon naar BALI!

We moesten na de pauze gewoon weer naar de les, de meeste waren chagrijnig aan hun werk bezig, we hadden een soort van tussenuur in het lokaal, dus Fee en ik besloten even naar buiten om onze ouders te bellen, zij waren natuurlijk super blij!

Presentaties

Maar hoho, we gaan niet zomaar even naar Bali, daar moet aan gewerkt worden. We werden in groepjes verdeeld om een presentatie te maken, dus ieder een apart onderwerp. Met z’n alle zaten in de Schoolexamen-week, dus het was een beetje dubbel. We moesten goede punten halen en een presentatie uit ons hoofd leren. Op een woensdag, na school, presenteerde we onze presentaties. Ons groepje had het over de geschiedenis van Indonesië, zelf vond ik dat het leukste onderwerp, maar direct ook een moeilijk onderwerp om mensen te vertellen,want ze moeten er toch interesse voor hebben.

Deze presentaties moesten we voor alle ouders presenteren, veel meiden waren zenuwachtig, en ja hoor, ik was ook zenuwachtig, want wie boeit de geschiedenis nou in die zaal? We waren als laatste aan de beurt, dus de meeste mensen waren moe en wilde gaan, maar desondanks dat we het laatst aan de beurt waren, waren ze op zich nog best geïnteresseerd erin, haha!

Ook een onderdeel van de Bali-reis, is het inenten voor Hepatitis A en B, en ja spuiten zetten, NEE DANKJE! We werden allemaal ingeënt op school, waar ik dus totaal geen zin in had…

 

Dit was deel 1, de voorbereiding op de Bali reis.

Bedankt voor het lezen

Liefs, Mirte

 

Vinden jullie zo’n artikels leuk om te lezen?

You may also like

57 reacties

 1. Goh leuke schooluitjes! Ik zou dat ook wel willen. Goed dat je tegen vaccineren bent, ik denk dat het goed is om te bekijken of je dit wel of niet wilt voordat je zomaar plat gespoten wordt.

 2. Wat een bijzondere reis lijkt me dat. Ben heel benieuwd naar het vervolg. En lijkt me verschrikkelijk moeilijk ja haha, dat je ontzettend blij bent maar het niet kan delen omdat sommige vriendinnen niet mee mogen..

 3. Wat supergaaf zeg! Deden ze dit soort dingen vroeger op mijn school ook maar. Oe en geschiedenis is altijd voor iedereen interessant. Het is letterlijk altijd afhankelijk van wie het vertelt en hoe diegene dat doet. Ken je bijvoorbeeld Robert Dijkgraaf? Als die man praat, hang je sowieso aan zijn lippen. Al zou hij het telefoonboek voorlezen. 😉

 4. As a way to achieve sսccess with freelancing, its necessary
  to be ѕelf-Ԁisciplined, motivated, and organized. If yoou elеct to take the route of freelancing,
  yoսll need to be able to search and acquire
  prospeсtive jobs, beе very effectіve in ѕhheduling your time, and have goood math skills for thee
  aim of billing and taxes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This Blog will give regular Commentators DoFollow Status. Implemented from IT Blögg